deser chia

Kilka słów o właściwościach i zastosowaniu nasion chia

0
Chia, czyli szałwia hiszpańska to gatunek rośliny, który należy do tej samej rodziny, co mięta oraz melisa. Słowo oznacza „oleisty”, co świetnie oddaje podstawowe właściwości...
domowa pizza

Jak przyrządzić w domu prawdziwą włoską pizzę?

0
Sztuka pieczenia pizzy została uznana przez UNESCO za niematerialne dziedzictwo kulturowe ludzkości. Ale pieczenie pizzy jest równie cenne. Między pizzerią a kuchnią w domu istnieją duże różnice,...
mopane caterpillar Mopani

Najdziwniejsze potrawy z różnych zakątków świata

0
Wiele osób uważa, że podróżowanie to też odkrywanie nowych smaków. I faktycznie w każdym zakątku świata znajdziemy przepyszne potrawy, które chętnie przygotujemy ponownie we...
zakwas z buraków

Zakwas buraczany na zdrowie

0
Zakwas buraczany to bardzo zdrowy napój, który można przygotować samodzielnie. Najlepiej pić go codziennie. Jak każda kiszonka, dostarcza witamin i probiotyków, dzięki czemu wpływa pozytywnie...
dynia oliwa przyprawy

Dynia w najciekawszych wydaniach! Czyli smakowite przepisy na dyniowe dania –...

0
Dynia to jeden z głównych symboli jesieni. W wielu domach stanowi element dekoracyjny, który nadaje wnętrzu ciepłego klimatu. Większość osób woli jednak wykorzystać ją...
Smoothie bowl

Smoothie bowl – nowy pomysł na pyszne śniadanie

0
Śniadania na słodko mają wiele plusów, największym z nich jest moc energii pozwalająca na dobre rozpoczęcie dnia. Osoby, którym brakuje pomysłów na zdrowe śniadania...
Tofucznica, czyli jajecznica bez jajek

Tofu w roli głównej – pyszne przepisy dla każdego

0
Odkąd zdrowe żywienie weszło na salony, chyba nie ma już takiej osoby, która nie słyszałaby o tofu. Jedni zajadają się ze smakiem, inni omijają szerokim...
serek tofu pokrojony na desce

Tofu – co to takiego?

0
Odstawienie produktów zwierzęcych wiążę się z szukaniem zamienników podstawowych składników używanych do stworzenia potraw. Zastąpienie czasami nie jest proste z uwagi na częsty brak...
kawy w kapsułkach ziarno kawy

Kawa w kapsułce – dlaczego warto po nią sięgnąć?

0
O smaku i aromacie kawy decyduje kilka czynników. To między innymi rodzaj i jakość ziaren, metoda palenia, stopień zmielenia oraz sposób parzenia. Ekspresy kapsułkowe...
kiszone warzywa w słoikach rustykalne zdjęcie

Kiszonki – które smakują fantastycznie i jakie oferują właściwości?

0
Kiszenie to najzdrowszy i znany od pradawnych czasów sposób na konserwację żywności. Dzięki niemu możemy znacznie wydłużyć termin przydatności do spożycia wielu warzyw i...

Najnowsze