Jesienią i zimą szczególnie odczuwamy spadki odporności. Dlatego właśnie teraz musimy wybierać produkty, które wzmacniają nasz system immunologiczny. Szpinak i jarmuż sprawdzą się tu idealnie, a koktajl na bazie tych warzyw nie tylko posłuży naszemu zdrowiu, ale i samopoczuciu oraz sylwetce.
Zielony koktajl „Przysmak Popeye’a”
Składniki:
- 2 świeże ogórki
- 1 dojrzałe awokado
- 2 garści szpinaku młodego np. marki Eisberg
- 1 pomarańcza
- 1 szklanka soku jabłkowego
- 40 g jarmużu młodego np. marki Eisberg
Wykonanie:
Ogórki i pomarańczę obrać, pokroić w kostkę. Z awokado wyjąć pestkę i obrać skórę. Pokrojone składniki wrzucić do blendera, dodać świeży jarmuż i szpinak. Do całości dolać sok jabłkowy, zblendować i przelać do szklanki.
Materiał partnera zewnętrznego