jagody w koszyczku

Smak jagód w domowych przepisach – zobacz, jak wykorzystać w kuchni...

Sezon na jagody zaczyna się w czerwcu i nie trwa zbyt długo, dlatego warto czerpać pełnymi garściami z tych darów natury. Jagody dają ogromne...
lody w ozdobnym pucharku na lody

Podaj deser jak w kawiarni – 4 rady jak podać deser...

Niemal na każdym przyjęciu jest podawany deser. Każdy z nas chce, aby goście zachwycili się nie tylko smakiem, ale również pięknym wyglądem smakołyków. Jak...
owoce zamrożone w kostkach lodu

Które produkty spożywcze można mrozić i przez jak czas?

Mrożone jedzenie potrafi być wybawieniem w dni, w których sklepy są pozamykane. Przydaje się również w chwilach, kiedy nie mamy ochoty na wychodzenie z...
kobieta pijąca kawę w kuchni

Uwielbiasz kawę? Oto 3 powody, które mogą przekonać cię, że w...

Jeśli jesteś prawdziwą wielbicielką kawy to na pewno nie wyobrażasz sobie dnia bez odwiedzenia kawiarni i wypicia filiżanki swojego ulubionego napoju. Już sam aromat...
papierowa torba z warzywami i owocami

Jeszcze dobre czy już do wyrzucenia – czyli jak ocenić czy...

W Polsce co roku marnuje się wiele ton żywności. Jest to efektem robienia zakupów na zapas i niewłaściwego przechowywania. Po jakimś czasie okazuje się,...
banany w drewnianej skrzynce

Odwieczny problem z bananami – w jakich warunkach przechowywać te owoce?

Od kiedy w domach zagościły lodówki, nabraliśmy przekonania, iż najlepiej żywność przechowywać właśnie tam. Chłód i stała temperatura powinna utrzymać artykuły spożywcze w nienagannym...
tradycyjna włoska pizza

Domowa pizza – sprawdź, jak ją zrobić krok po kroku

Na cienkim czy grubym cieście? W wersji mięsnej czy wegetariańskiej? Istnieje wiele wariantów pysznej pizzy, którą z powodzeniem możemy przygotować w domu. Sprawdź najlepsze...
Zielone miski mocy

Zielone miski mocy

Zielone miski mocy to przykład zdrowego śniadania, które szybko i sprawnie przygotujemy nie tylko w leniwą niedzielę, ale i energetyczny start w tygodniu. Oprócz...
zupa toskańska z warzywami

Różne odmiany zupy toskańskiej – jak przygotować przepyszne danie kuchni włoskiej?

Wielu ludziom zupy kojarzą się z dzieciństwem. Doceniamy je za walory zdrowotne i smakowe. Warto pokochać je również za szybkość przygotowania. W książkach kucharskich...
Kora cynamonu mielony cynamon

Cynamon – nie tylko przyprawa, sprawdź jego zdrowotne właściwości

Zapach cynamonu nierozerwalnie kojarzy nam się ze Świętami Bożego Narodzenia. Dodajemy go do słodkich wypieków takich jak ciasta i pierniczki. Doskonale wzbogaca smak kawy,...

Najnowsze