Z tymi przepisami twój grill nie może się nie udać!

0
364
Szparagi w boczku
Szparagi i boczek to uwielbiane przekąski do grilla. | fot.: materiał partnera zewnętrznego

Organizujesz grillowe przyjęcie? Pamiętaj, że oprócz upieczonego na ruszcie mięsa twoich gości powinny zachwycić wspaniałe dodatki. Ważnymi elementami grillowania są pieczywo i sosy, ale aby uczta naprawdę się udała, nie zapomnij o sałatkach i przekąskach. Oto kilka budzących zachwyt inspiracji!

Sałatka z ciecierzycy z ziołami, pomidorami i oliwkami

Wielu z nas nie wyobraża sobie barbecue bez wyśmienitej sałatki do grilla. Przepisy mogą być proste, a jednocześnie wykwintne, co doskonale udowadnia sałatka z ciecierzycy z ziołami, pomidorami i oliwkami. Do jej przygotowania potrzebujesz dwóch puszek ciecierzycy, cebuli dymki, różnokolorowych z pomidorków koktajlowych, czarnych oliwek i dodatków nadających sałatce wyrazistości. Ciecierzycę odsącz z zalewy, a pomidorki koktajlowe przekrój na połówki. Dodaj do nich również oliwki. Ważnym elementem sałatki są zioła, takie jak mięta, natka pietruszki i szczypiorek, które należy posiekać. Całość dopełnia sok z cytryny i oliwa z oliwek. Do przyprawienia sałatki wystarczą sól i pieprz. Ta sałatka do grilla smakuje naprawdę wspaniale w towarzystwie drobiu, ale również innych gatunków mięsa.

Sałatka z młodych ziemniaków

Druga proponowana przez nas sałatka jest równie prosta w przygotowaniu, a do jej przyrządzenia skorzystamy z tego, czego latem mamy pod dostatkiem. Ugotuj w mundurkach młode ziemniaki, a następnie je ostudź i pokrój w plastry. Do ziemniaków dodaj pokrojone w małe cząstki rzodkiewki. Następnie posyp składniki drobno posiekanym szczypiorkiem. Teraz wystarczy wymieszać wszystkie składniki wraz z Majonezem Delikatnym WINIARY oraz musztardą i doprawić solą i pieprzem. To wszystko! Ta letnia sałatka będzie wyśmienitym dodatkiem do grillowanego mięsa.

Szparagi w boczku z grilla

Czas na prawdziwy hit wśród grillowych potraw. Szparagi i boczek to uwielbiane przekąski do grilla, które tym razem wystąpią w jednym daniu. Szparagi najlepiej gotować przez około 8 minut w bulionie, np. Rosole drobiowym WINIARY, aby nadać im wyrazistego smaku. W tym przepisie warto wykorzystać także ser brie, który należy pokroić w słupki. Szparagi i ser zawiń w plastry boczku, a następnie grilluj do czasu, aż mięso nabierze złocistego koloru. Warto tę przekąskę podawać z Sosem czosnkowym WINIARY, który nada jej jeszcze bardziej wyrazistego charakteru.

Pieczarki faszerowane z grilla

Każdy z nas od czasu do czasu próbuje grillować pieczarki, ale aby naprawdę cieszyć się wyśmienitym smakiem, należy sięgnąć po wykwintne dodatki. Tym razem skorzystamy z sera twarogowego, przepiórczych jaj, sera żółtego i przypraw. Z obranych pieczarek należy wyciąć nóżki, a kapelusze przyprawić ulubioną mieszanką warzywną oraz pieprzem. Nóżki grzybów nie zmarnują się, ponieważ możesz je drobno posiekać i wykorzystać do farszu, mieszając z serkiem twarogowym. Do tej masy dodaj również mieszankę warzywną. Następnie wypełnij farszem kapelusze. Zetrzyj na tarce żółty ser i posyp nim pieczarki, a następnie wbij do nich jedno przepiórcze jajo. Grillowanie powinno zająć około 10 minut, a gdy pieczarki będą gotowe, posyp je natką pietruszki i pieprzem. Ta przekąska również doskonale smakuje z sosem czosnkowym.


Materiał partnera zewnętrznego