Nie mniej niż 25 mkw. i aneksy kuchenne w kawalerkach –...
1 stycznia wchodzi w życie nowelizacja rozporządzenia ministra infrastruktury i budownictwa w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. Dla klientów deweloperów oznacza to ofertę...
Mąka na święta – jak wybrać właściwą?
Już wkrótce zabłyśnie pierwsza gwiazdka, a my siądziemy przy wigilijnym stole i rozpoczniemy wspólne świętowanie z najbliższymi. Zanim to jednak nastąpi, przed nami czas...
Niezastąpiony ocet jabłkowy
Wielu zna go jedynie jako skuteczny i ekologiczny środek do czyszczenia o specyficznym zapachu. Warto jednak poznać właściwości octu jabłkowego, bo jest to produkt...
Jak dobrać botki do figury? Podpowiadamy, jak wyszczuplić nogi za pomocą...
Botki damskie to jedne z najbardziej popularnych modeli butów na jesień. Występują w wielu wersjach kolorystycznych, są wykonane z różnych materiałów i mają przeróżne...
Południowy Tyrol: Kuchnia ludzi gór
Wybierając miejsce zimowego wypoczynku oprócz atrakcji sportowych i krajoznawczych warto wziąć pod uwagę ofertę kulinarną. Południowy Tyrol poza propozycjami dla narciarzy zaskoczy nas konkretną...
Tosty z buraczanym hummusem – na dobry początek dnia
Buraki to smaczne, bogate w kwas foliowy, wapń, żelazo i magnes warzywo, często jednak niedoceniane i wykorzystywane jedynie do tradycyjnych potraw, np. barszczu. Szczególnie...
Magia Futra, czyli o najnowszej kolekcji Doroty Goldpoint
Kolekcja Doroty Goldpoint Jesień - Zima 2017/2018 to przede wszystkim propozycja dla kobiet aktywnych zawodowo. Dominują stylizacje biznesowe, casual smart, jak również suknie wieczorowe...
Torty okolicznościowe jak dzieła sztuki
Artystyczne wypieki podbiły polski rynek, a oferta pracowni cukierniczych jest niezwykle bogata. Cukiernicy są w stanie zrealizować każde, nawet najbardziej wymagające, zamówienie. Dla dzieci torty...
Kardigany i marynarki
Jesień to pora roku, która zdecydowanie sprzyja ubieraniu się na cebulkę. Pogoda jest zmienna i nieprzewidywalna, a kilka fajnie dobranych warstw pozwala nam na szybkie...
Tajemnicza nazwa i prostota przygotowania, czyli co kryje się pod nazwą...
Ta zagadkowa, wywodząca się od francuskiego czasownika „fondre” („roztapiać się”) nazwa, może sugerować, że jest to trudne w wykonaniu, wysublimowane danie kuchni francuskiej. Otóż...