jak parzyć kawę

Rób kawę jak barista

W zaciszu własnego domu można przyrządzić wyjątkową kawę, tak jak profesjonalny barista. 90 proc. smaku zyskujemy świeżym zmieleniem. Co zresztą? Wystarczy przestrzegać kilku podstawowych...
Przygotowanie przetworów z ogórków

Przetwory z ogórków – najlepsze przystawki na rodzinne imprezy

Każdy, kto choć raz urządzał przyjęcie imieninowe czy andrzejkowe lub rodzinne spotkanie z okazji świąt, wie, jak trudno jest nieraz przygotować ciekawe, niebanalne menu,...
Zdrowe żywienie

Jedno źródło wielu korzyści – dlaczego zdrowe żywienie jest tak atrakcyjne?

W dzisiejszych czasach określenia fit, eko, a także slow food czy superfood, to nie tylko modne pojęcia, odnoszące się do aktywności fizycznej czy zdrowego...

Makarony – wartościowa baza wiosennego menu

Wiosną chcemy poczuć się lekko. Stajemy się bardziej aktywni i więcej czasu spędzamy na dworze, zakładając coraz mniej warstw ciepłych ubrań. Także nasze menu...
żywność smart food

Smart food – nowy trend czy wymóg naszych czasów?

Smart food- czyli jedzenie z głową, to jeden z najnowszych trendów kuchni roślinnej. Nie odnosi się tylko do względów etycznych, światopoglądowych czy zdrowotnych ale...
Kokosowa owsianka z masłem orzechowym i malinami

Kuchnia wegańska dla początkujących

Kuchnia wegańska staje się coraz bardziej modna w naszym kraju. Już coraz więcej dań wegańskich możemy dostać w restauracjach i barach. Weganie nie są...
Włoska pizza

Włoska kuchnia – smaki słynnych miast i regionów

Włochy słyną ze swej tradycji kulinarnej, a położenie kraju sprzyja rozwojowi i urozmaicaniu lokalnych kuchni. Obecnie włoskie dania są jednymi z najbardziej popularnych na...
Ptasie mleczko, czekoladki

Polski smakołyk od 80 lat podbija podniebienia

Kiedyś było sprzedawane na wagę i pakowane jak cukierki w sreberko. Później trafiło do bombonierek, w nich czasem brakowało jednej kostki. Teraz kiedy produkcją...

Sposób na odporność – zielony koktajl Przysmak Popeye’a

Jesienią i zimą szczególnie odczuwamy spadki odporności. Dlatego właśnie teraz musimy wybierać produkty, które wzmacniają nasz system immunologiczny. Szpinak i jarmuż sprawdzą się tu...

Zdrowy smak natury: sycący krem z batatów i pieczonej papryki z...

Sezon na paprykę w pełni, warto więc wykorzystać jej walory smakowe nie tylko sporządzając tradycyjne leczo, czy znane faszerowane papryczki, ale na inne sposoby,...

Najnowsze