Orzeźwienie w upalne dni? Poznaj wyciskarki wolnoobrotowe i samodzielnie przygotuj zdrowe...
Czym się różni sok kupiony w sklepie od wyciśniętego w domu? Głównie składem. Robiąc soki samodzielnie, mamy pewność, że serwujemy rodzinie zdrowy sok bez...
Smak jagód w domowych przepisach – zobacz, jak wykorzystać w kuchni...
Sezon na jagody zaczyna się w czerwcu i nie trwa zbyt długo, dlatego warto czerpać pełnymi garściami z tych darów natury. Jagody dają ogromne...
Jedno źródło wielu korzyści – dlaczego zdrowe żywienie jest tak atrakcyjne?
W dzisiejszych czasach określenia fit, eko, a także slow food czy superfood, to nie tylko modne pojęcia, odnoszące się do aktywności fizycznej czy zdrowego...
Kulinarna podróż do Włoch
Włochy to raj piękny, słoneczny, pełen urokliwych zakątków i historycznych miejsc. Kto raz odwiedzi to miejsce, na pewno będzie chciał tam wrócić. Jest to...
Dlaczego warto pić wodę z octem jabłkowym: Jak i ile pić,...
Octem jabłkowym w medycynie ludowej posługiwano się od setek lat, głównie ze względu na jego liczne właściwości zdrowotne. Dziś naukowcy coraz bardziej interesują się...
Dość rutyny! Zaszalej z naleśnikami
Naleśniki. Kto ich nie kocha? Łatwe i szybkie w przygotowaniu. Składają się z najprostszych produktów, które zawsze mamy w kuchni. Ale umówmy się, słodkie...
Smoothie bowl – nowy pomysł na pyszne śniadanie
Śniadania na słodko mają wiele plusów, największym z nich jest moc energii pozwalająca na dobre rozpoczęcie dnia. Osoby, którym brakuje pomysłów na zdrowe śniadania...
Polskie smaki: lubimy kwaśne
Jakie potrawy smakują nam najlepiej? Okazuje się, że kwaśne. To smak, który często obecny jest w naszej kuchni i to jego też szukamy w...
Tosty z buraczanym hummusem – na dobry początek dnia
Buraki to smaczne, bogate w kwas foliowy, wapń, żelazo i magnes warzywo, często jednak niedoceniane i wykorzystywane jedynie do tradycyjnych potraw, np. barszczu. Szczególnie...
Szybkie danie jednogarnkowe – pomysły na błyskawiczny obiad
Nie zawsze mamy czas, energię czy ochotę na gotowanie skomplikowanych dań, które wymagają wielu składników i pracy. Na szczęście są też dania jednogarnkowe, które...