kiełbasy parówki

Kiełbasy, kabanosy, parówki – poznaj świat aromatycznych wędlin

0
Niezwykle smaczne, łagodne albo lekko pikantne i zaskakujące intensywnym aromatem przypraw lub długotrwałego wędzenia… choć kiełbasy są dumą narodową Polaków, to jednak recepturę na...

Makarony – wartościowa baza wiosennego menu

1
Wiosną chcemy poczuć się lekko. Stajemy się bardziej aktywni i więcej czasu spędzamy na dworze, zakładając coraz mniej warstw ciepłych ubrań. Także nasze menu...
Przygotowanie przetworów z ogórków

Przetwory z ogórków – najlepsze przystawki na rodzinne imprezy

0
Każdy, kto choć raz urządzał przyjęcie imieninowe czy andrzejkowe lub rodzinne spotkanie z okazji świąt, wie, jak trudno jest nieraz przygotować ciekawe, niebanalne menu,...
tłuszcze trans w maśle i margarynie

Ile tłuszczów trans skrywa masło i margaryna?

1
Czy masła i margaryny są zdrowe i dobre dla ludzkiego organizmu? To sprawdzili eksperci z Instytutu Żywności i Żywienia oraz eksperci z Zakładu Medycyny...
banany w drewnianej skrzynce

Odwieczny problem z bananami – w jakich warunkach przechowywać te owoce?

0
Od kiedy w domach zagościły lodówki, nabraliśmy przekonania, iż najlepiej żywność przechowywać właśnie tam. Chłód i stała temperatura powinna utrzymać artykuły spożywcze w nienagannym...
deser z tapioki

Tapioka – czym jest i jakie ma właściwości? Jak przygotować pyszny...

0
Ameryka Południowa i Afryka jest miejscem uprawy manioku, czyli bulwy, która swoim kształtem i delikatnie słodkim smakiem przypomina ziemniaka. Maniok jest bogaty w skrobię, czyli...
Szparagi w boczku

Z tymi przepisami twój grill nie może się nie udać!

0
Organizujesz grillowe przyjęcie? Pamiętaj, że oprócz upieczonego na ruszcie mięsa twoich gości powinny zachwycić wspaniałe dodatki. Ważnymi elementami grillowania są pieczywo i sosy, ale...
chłodnik pomidorowy z serkiem wiejskim

Chłodnik pomidorowy z serkiem wiejskim

1
Chłodnik pomidorowy to zdrowy, smaczny i przede wszystkim orzeźwiający pomysł na obiad. Idealnie sprawdzi się w upalne dni, gdy nie mamy zbyt dużego apetytu....
kuchnia chińska

Tajemnice kuchni chińskiej

1
Wystarczą trzy podstawowe składniki i to dzięki nim potrawy zyskują zupełnie inny smak. Imbir, czosnek i por – to podstawowe składniki chińskich dań. Jak...
Różne rodzaje mięsa na grilla

Grillowe pary, grillowe duety – czyli jedzenie ze smakiem

0
Kto z nas nie lubi grillować? Aromat pachnącego dymu, świeże powietrze i dobre jedzenie kojarzą się zapewne z wakacyjnym relaksem. Bez względu na wiek...

Najnowsze