własne zioła w ogrodzie

Zioła dla ludzi i pszczół

1
Zdobią, smakują a także pomagają przetrwać pszczołom - sadźmy jak najwięcej ziół w ogrodach i na balkonach. Bazylia, cząber, kolendra, lubczyk, mięta, oregano, rozmaryn, szałwia,...
ekspres kapsułkowy

Ekspresy kapsułkowe – co musisz wiedzieć?

0
Ekspresy kapsułkowe są dosyć świeżym produktem na rynku kawoszy, ale ich popularność od początku jest wysoka i wcale nie maleje. Z pewnością są wygodniejszym...

Matteo Brunetti: We Włoszech jest dwadzieścia regionów i każdy ma swoją...

0
Zdaniem Matteo Brunetti fenomen kuchni włoskiej polega na tym, że ma w ofercie wiele dań, których przygotowanie nie jest skomplikowane, a efekt bywa naprawdę zaskakujący. Kluczem...
aeropress

Proste i tanie urządzenia do parzenia kawy w domu i pracy

0
Jeszcze kilkadziesiąt lat temu specjalne urządzenia do parzenia kawy, takie jak ekspresy, były zarezerwowane dla kawiarni. Dziś wszyscy kawosze mają dostęp do najróżniejszych urządzeń,...
Naleśniki i truskawki

Dość rutyny! Zaszalej z naleśnikami

0
Naleśniki. Kto ich nie kocha? Łatwe i szybkie w przygotowaniu. Składają się z najprostszych produktów, które zawsze mamy w kuchni. Ale umówmy się, słodkie...
kawa w domu

Przygotowywanie kawy w domu – od kawy tradycyjnej po nowe receptury

0
Kawa to jeden z najczęściej spożywanych napojów na świecie. Wiele osób cieszy się nim nie tylko ze względu na efekt pobudzający, ale także przyjemny...
świeże krewetki na lodzie na desce

Najczęstsze błędy podczas przyrządzania owoców morza. Jak ich uniknąć i nadać...

0
Owoce morza, to prawdziwe przysmaki, które coraz częściej goszczą na polskich stołach. I jest to bez wątpienia bardzo smaczny trend. Skarby, które znajdują się...
karmelowa panna cotta

Karmelowa Panna cotta. Ten deser skradnie Wasze serca!

1
Lekka, zmysłowa, karmelowa i nieobliczalnie pyszna – a na imię ma Panna cotta. Podaruj sobie i bliskim chwilę zapomnienia. Rozkoszujcie się smakiem karmelu i...
kiszone warzywa w słoikach rustykalne zdjęcie

Kiszonki – które smakują fantastycznie i jakie oferują właściwości?

0
Kiszenie to najzdrowszy i znany od pradawnych czasów sposób na konserwację żywności. Dzięki niemu możemy znacznie wydłużyć termin przydatności do spożycia wielu warzyw i...
domowa pizza

Jak przyrządzić w domu prawdziwą włoską pizzę?

0
Sztuka pieczenia pizzy została uznana przez UNESCO za niematerialne dziedzictwo kulturowe ludzkości. Ale pieczenie pizzy jest równie cenne. Między pizzerią a kuchnią w domu istnieją duże różnice,...

Najnowsze